logo vzweetje in een cirkel met 4 verschillende kleuren en vormen met daarbij een skateboard
foto-vzweetje-zwart-wit

Over Vzweetje

Vzweetje is een skateorganisatie uit Leuven met als doelstelling skaten in al zijn facetten te promoten. De vzw wordt gerund voor en door skaters en staat in nauw contact met de skategemeenschap.
Vanuit onze vzw organiseren we in de eerste plaats vaste lessen, kampen, wedstrijden, workshops en initiaties. Daarnaast zorgen we ook voor de constructie van (verplaatsbare) skatetoestellen en (mobiele) skateparken op maat. Zo realiseerden we al verschillende mobiele skateparken, onder andere voor de gemeenten Aarschot, Holsbeek, Ronse, Herent, Leuven– en voor onze eigen werking
Bovendien hebben wij als vzw een sociale en duurzame focus. We streven ernaar om skaten zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen. Zo organiseren we bijvoorbeeld wekelijks onze ‘girls-sessions’ in een poging om de genderbias die vandaag nog steeds in deze sport aanwezig is te doorbreken. We zetten maximaal in op duurzaamheid, onder andere vanuit onze keuze van bouwmaterialen, onze samenwerking met lokale partners (bv. Atelier circuler) en onze inzet in de kringloop economie (bv afvalbeleid).
Naast een vast aanbod aan lessen en kampen en het onderhouden van een indoorskatepark in Leuven, heeft de vzw dan ook verschillende andere projecten en activiteiten:

- Skate initiaties met ons mobiel skatepark

- Skatelessen op scholen, after-school skatelessen

- Sportdagen

- Workshops op events en feesten.

- Ontwikkelen en ondersteunen girls skatescene:
 - Maandelijks gratis girls sessie
 - 2 skatelessen voor girls and womxn only
 - Girls and womxn only skatekampen
- Ontwikkeling skateboard trainers.

- Creatie vrijwilligerswerk, stages, community building.

- Structurele en project samenwerking met Seven Hills Skatepark Jordanië (ism Kas Wauters)

- Verschillende samenwerkingen, stages, workshops met sociale inslag: Uitpas Leuven, Okan (ism Roots Leuven), Fedasil, ReisburO, Mfc Combo (Dam+),..

- Samenwerking buurt- en jeugdwerkingen: Kettebende schorenshof, Kinderwerking Cassablanca, De klinker Aarschot, jeugddienst Holsbeek, jeugddienst Leuven,…

- Gesprekspartner en aanspreekpunt bij gemeentebesturen en andere organisaties rond skateboarden, skate-infrastructuur, skaten in de publieke ruimte en de promotie van skatevriendelijk beleid.

- Advies en aanspreekpunt bij bouw en ontwerp skateparken.
Ontwerp en bouw skateparken en (mobiele) skatetoestellen

- Graffiti projecten in skateparken: Leuven Philipssite, skatepark DCLA, Stelplaats skatepark.

- Organisatie skate-contesten: Leuven Philipssite, DCLA en -16 Contest in Stelplaats

- Skate-events in en rond Leuven (bv autoloze zondag)

- Verjaardagsfeestjes, skate trips, video opnames, skatefilm premières, skate-fotografie/exposities,…
© Copyright 2021 - Webdesign by Elias Jansen